Boerendochter Stella Brummelhuis vlogt over varkens

De tienjarige Stella Brummelhuis vlogt sinds enkele maanden over de varkenshouderij van haar familie in Hoge Hexel. Haar filmpjes op de Facebookpagina van Topfok trekken meer dan tienduizend bezoekers.

'Dat is leuk. Mag ik dat doen?' was de reactie van Stella, toen zij en haar ouders hoorden van de zoektocht van Annelies Kwekkeboom naar vloggers voor haar boerenvlog. 'We hadden op school ook al les gehad over filmpjes maken en zo.'

Kwekkeboom reageerde positief op het enthousiasme van Stella en zorgde ervoor dat de tienjarige boerendochter een korte vlogcursus kon volgen. Inmiddels heeft Stella al de nodige filmpjes gemaakt die op de Facebookpagina van Topfok staan.

Kwaliteit en kwantiteit

Topfok, ook bekend als Fokkerijgroep Oost, is een samenwerkingsverband van varkenshouders. Topfok wil de genetica van het Terravarken (T-lijn) behouden en daarmee de kwaliteit en kwantiteit van de Topigs 50-vermeerderingszeugen verder ontwikkelen.

Stella vlogt over de dagelijkse gang van zaken op het bedrijf thuis. Het gesloten basisfokbedrijf nam eind december 2016 een zelfontworpen vrijloopkraamopfokstal in gebruik. Uiteraard maakte Stella daar een filmpje over.

Boerin

Of de boerendochter zelf boerin wil worden, weet ze nog niet: 'Maar ik hou erg van dieren. We hebben naast varkens schapen, kippen, konijnen, een hond en een kat. Ik vind het leuk om daarvoor te zorgen en mee te werken in de stal.'

De eerste vlog van Stella Brummelhuis werd door meer dan veertienduizend bezoekers bekeken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer