Veewagen+met+honderden+kalveren+gekanteld+op+A16
Nieuws
© Archief

Veewagen met honderden kalveren gekanteld op A16

Een veetransportwagen met driehonderd kalveren is donderdagmiddag gekanteld op de A16 bij Breda. 108 kalveren zouden het ongeluk niet hebben overleefd.

Tientallen dieren liepen op de weg en zijn door de brandweer gevangen en eerst vastgezet aan de vangrail. Later werden ze samengebracht in een door hekken afgezet stuk berm . Er zitten ook nog kalveren vast in de veetransportwagen, meldt Omroep Brabant.

Er is een veewagen onderweg om de dieren op te halen en verder te vervoeren. Bij het ongeluk waren twee vrachtwagens betrokken. De wagen met de kalveren ramde zijn voorganger. Voor zover bekend raakten er geen mensen gewond. De VID verwacht dat de weg rond 21 uur weer helemaal vrij is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
Meer weer