Kippen op de A2, snelweg uren dicht

De A2 van Maastricht naar Eindhoven is dinsdag in alle vroegte afgesloten doordat zo'n drieduizend kippen op de weg terechtkwamen. Dat gebeurde nadat de vrachtwagen waarin ze zaten kantelde, meldt Omroep Brabant.

Waarschijnlijk hebben zo'n tweeduizend kippen de crash niet overleefd. De overige dieren zitten of lopen op de snelweg. De snelweg blijft zeker nog tot het middaguur dicht.

Rijkswaterstaat meldt dat er veel schade aan de weg is en ook diesel op de weg zorgt dat het opruimen lang gaat duren.

Andere route kiezen

Op de A2 staat het verkeer bij Eindhoven stil. Automobilisten die niet in Eindhoven hoeven te zijn, wordt aangeraden een andere route te kiezen. Om de dieren bij elkaar te houden, zijn diverse hekken op de rijbaan geplaatst.

'De weg is op dit moment te onveilig om nu open te gooien', legt Rijkswaterstaat uit. 'Dit heeft als gevolg dat er helaas een stevige ochtendspits komt. We adviseren iedereen die dit bericht hoort, om een andere route te kiezen of een andere oplossing te kiezen. Op dit moment is het niet te doen om van Maastricht naar Eindhoven te rijden.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer