Vorst%3A+vaker+of+niet+meer+schuiven
Nieuws
© Eigen Foto

Vorst: vaker of niet meer schuiven

Met de aangekondigde vorstperiode kan de mest op de roosters van ligboxenstallen bevriezen. Het is daarom verstandig om het aantal veegronden van de mestschuif te verhogen, zeker wanneer het 's nachts stevig vriest. Bij aangevroren mest wordt schuiven heel lastig.

Dat meldt boerenweer, mede op basis van tips van Lely. Ook het watersysteem verdient veel aandacht. Daarom is het goed om verwarmingstoestellen en verwarmingslinten vooraf te controleren. Tijdens de kou is een rondje langs waterbakken geen overbodige luxe.

Daarnaast is het goed om te kijken naar koude luchtstromingen, die het tanklokaal en of de robotruimte extra afkoelen. Dien moeten zoveel mogelijk worden gestopt. Ook adviseert Lely om, indien de ziektedruk dit toelaat, uitstel van het voetbad te overwegen. Verder verdient het jongvee extra aandacht, dit heeft meer voer nodig om op temperatuur te blijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer