Afzet+CAV+Den+Ham+groeit+boven+100%2E000+ton
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Afzet CAV Den Ham groeit boven 100.000 ton

De totale mengvoerafzet van CAV Den Ham groeide in 2017 naar 104.000 ton. Het bedrijf behaalde qua volume 10 procent autonome groei.

Ook het aantal klanten steeg vorig jaar. Dat werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor leden van de coöperatie. Ondanks het feit dat CAV Den Ham een roerig jaar achter de rug heeft, groeide de productie van mengvoer. In 2016 werd nog 94.000 geproduceerd en afgezet richting leden en klanten. In 2017 groeide dat door naar 104.000 ton.

Kijkend naar het strategisch plan van een aantal jaren geleden loopt het bedrijf qua groeidoelstellingen op het gebied van rundvee op schema. Een goed resultaat, omdat deze agrarische markt de afgelopen jaren sterk onder druk stond. De afzet van voer voor pluimvee blijft wel wat achter bij de doelstellingen.

Nieuwe klanten

CAV groeide in 2017 met netto elf nieuwe klanten in de rundveesector, tegen zes klanten waarvan afscheid werd genomen. In de varkenssector werden ook netto acht nieuwe klanten aangetrokken.

Of het financiële resultaat van het bedrijf door de toegenomen afzet ook beter is, kan de coöperatie nog niet aangeven. CAV Den Ham maakte in 2017 extra kosten moeten maken door de onrust rondom het bedrijf en het vertrek van directeur Gert Bargeman in december. Bij de vaststelling van de jaarrekening in april, wordt hierover meer bekend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer