Zuivelreus+Lactalis+haalt+wereldwijd+babymelk+terug
Nieuws
© Boerenbusiness

Zuivelreus Lactalis haalt wereldwijd babymelk terug

Het Franse zuivelconcern Lactalis roept uit 83 landen alle zuigelingenmelk terug. Het bedrijf wordt al een tijd geplaagd door een salmonellabesmetting.

Ook in december hield Lactalis al drie terugroepactie. Uit onderzoek van de Franse autoriteiten bleek echter dat deze recall niet goed heeft gewerkt. Van de verdachte partijen werden bij diverse supermarkten nog honderden verpakkingen aangetroffen.

Het Franse ministerie van Economische Zaken heeft het concern nu gedwongen om alle babymelk die na 15 februari is geproduceerd terug te roepen. De salmonellabesmetting kwam naar buiten toen 35 Franse baby's ziek werden. In Nederland moest drogisterijketen Kruidvat in december uit voorzorg een aantal producten uit de schappen halen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  21° / 13°
  40 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer