Groninger+paard+ras+van+het+jaar
Nieuws
© Wikimedia

Groninger paard ras van het jaar

Het Groninger paard is uitgeroepen tot het ras van 2018. Dat meldt Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH).

Voornaamste reden om het Groninger paard te betitelen als ras van 2018, is dat het ras al bij de oprichting van de SZH in 1976 een belangrijke rol heeft gespeeld. Bekend in de sector is het verhaal van de Groninger hengst Baldewijn die mede door de stichting van de slager werd gered, zodat hij kon worden ingezet voor de fokkerij van het Groninger paardenras. Zo werd hij de stamvader van de huidige populatie Groninger paarden.

Een andere reden om het Groninger paard meer aandacht te geven, is het feit dat het ras nog steeds ernstig bedreigd is in zijn voortbestaan, terwijl juist dit ras volgens SZH laat zien welke mogelijkheden er voor oorspronkelijke rassen zijn.

Veelzijdig

Het Groninger paard staat bekend als een veelzijdig en betrouwbaar paard. Ook heeft dit klassieke paard de hedendaagse ruitersport veel te bieden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  17° / 12°
  70 %
 • Maandag
  20° / 13°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 13°
  70 %
Meer weer