Partij+voor+de+Dieren+wil+einde+paardenmarkten
Nieuws
© pixabay

Partij voor de Dieren wil einde paardenmarkten

Geen schuilmogelijkheid en geen beschikking over water en ruwvoer. Het dierenwelzijn van de onlangs gehouden paardenmarkt in Voorschoten, bij Leiden, is volgens de Partij voor de Dieren onwenselijk. De politieke partij vindt dat er geen vergunningen voor dergelijke markten moeten worden afgegeven.

Op basis van signalen uit het veld heeft de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur van Voorschoten. De paardenmarkt op zaterdag 29 juli veroorzaakte meer kritiek. Zo zou er één paard gewond zijn en stonden er paarden met gecoupeerde staarten.

De gemeente antwoordde dat er onvoldoende toegangscontrole is, stelt de Partij voor de Dieren. De partij vraagt de gemeente om in de toekomst geen vergunning meer te verlenen voor deze paardenmarkt. Mocht de paardenmarkt wel doorgaan, dan is een verscherpte controle een vereiste.

Niet van deze tijd

'Paardenmarkten zijn eigenlijk niet meer van deze tijd', stelt fractievoorzitter Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. 'Paardeneigenaren krijgen geld van de organisatoren om met hun dier naar de paardenmarkt te komen, enkel ter vermaak voor mensen. Het kan wel een traditie zijn, maar tradities houden op waar dierenleed begint.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 12°
  20 %
Meer weer