Zorgen+SP+over+FrieslandCampina+Bedum
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Zorgen SP over FrieslandCampina Bedum

De Statenfractie van de Socialistische Partij (SP) in Groningen maakt zich zorgen over het mogelijk verlies van banen bij FrieslandCampina Domo in Bedum.

De partij maakt zich ook druk om het gevaar van de vrachtwagens door het dorp, nu blijkt dat een ontsluitingsweg mogelijk wordt uitgesteld. Dat geeft de SP aan in Statenvragen aan Provinciale Staten Groningen.

Volgens de SP is het verlies van banen onwenselijk, vanwege de grote gevolgen voor de werknemers en hun familie, maar ook voor de werkgelegenheid in de omgeving. Daarbij stelt ze dat de geplande oostelijke ontsluitingsweg van groot belang is voor de inwoners van Bedum.

Boeren

Drie jaar terug namen Provinciale Staten en de gemeenteraad van Bedum een besluit over het voorkeurstracé voor de oostelijke ontsluitingsweg om Bedum. Boeren hebben hierover actief meegedacht.

Volgens de Socialistische Partij rijden er nu zo'n vijfhonderd vrachtwagens door het centrum van het Groninger dorp en is dat niet goed voor de verkeersveiligheid.

Reorganisaties

Het FD meldde woensdag dat het zuivelconcern mogelijk 150 arbeidsplaatsen in Nederland schrapt. Nieuwe reorganisaties acht FrieslandCampina in de toekomst niet uitgesloten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  29° / 18°
  60 %
 • Maandag
  25° / 19°
  70 %
 • Dinsdag
  24° / 15°
  70 %
Meer weer