Drone4Agro+maakt+drone+voor+spuiten+en+bemesten
Nieuws
© Niels van der Boom

Drone4Agro maakt drone voor spuiten en bemesten

Tijdens Agritechnica 2017 toonde Drone4Agro een megadrone geschikt om plaatselijk te bemesten of gewasbeschermingsmiddelen te spuiten.

Onder de drone is plek voor een sproeiboom en een voorraadvat van 250 liter. De drone is ongeveer 2 bij 2,50 meter groot en is voorzien van elektrisch aangedreven propellers. De drone kan zo'n 45 minuten vliegen.

De drone kan zelfstandig zijn oplaadstation opzoeken en zo wanneer nodig dag en nacht doorgaan met zijn werk. De boer kan aangeven waar en volgens wel patroon hij moet vliegen.

Vliegbrevet

De huidige regelgeving is nog een probleem bij de inzet van de megadrone. Op dit moment mag een drone niet autonoom vliegen. De drone moet altijd onder toezicht staan van iemand met een vliegbrevet.

De prijs voor de megadrone ligt rond de 60.000 euro. Volgend jaar moet de drone op de markt komen. De productie zal plaatsvinden in Almelo.

Bedrijf DJI

Het bedrijf DJI werkt ook aan een drone voor agrarische doeleinden. De Agras MG1 kan per vlucht 10 liter aan meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen meenemen. Deze drone zou zo'n 15.000 dollar moeten gaan kosten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer