Biobrandstoffen+in+Duitsland+helpen+klimaat
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Biobrandstoffen in Duitsland helpen klimaat

Alle biobrandstoffen die in 2016 in Duitsland op de markt zijn gebracht, zorgen voor 77 procent emissiebeperking. Dit is een stijging van 7 procentpunten ten opzichte van 2015.

Vorig jaar werd 3,3 miljoen ton biobrandstoffen in Duitsland op de markt gebracht. Het gebruik van biobrandstoffen voorkwam dat 7,3 miljoen ton CO2-equivalenten vrij kwam door verbranding van fossiele brandstoffen.

Ongeveer 72 procent hiervan werd gemaakt van grondstoffen binnen de EU. De belangrijkste grondstoffen voor alle soorten biobrandstoffen waren afval en residuen, maar ook koolzaad, palmolie, mais en tarwe.

Biodiesel

Met iets minder dan 66 procent was biodiesel verantwoordelijk voor het grootste aandeel, waarvan 43,5 procent uit afval en reststoffen. In 2015 was koolzaad nog steeds de belangrijkste bron van grondstoffen voor biodiesel.

De tweede belangrijkste biobrandstof in 2016 was 27 procent bio-ethanol. De meest gebruikte grondstoffen voor de productie van bio-ethanol waren maïs en tarwe. De hoeveelheid bio-ethanol geproduceerd uit suikerriet is bijna verviervoudigd, terwijl de hoeveelheid suikerbieten bijna is gehalveerd.

Klimaatconferentie

Dit blijkt uit het jaarlijkse verslag van het Federale Agentschap voor Landbouw en Voedselvoorziening (BLE) in Duitsland. Het agentschap heeft het belang van biobrandstoffen onder de aandacht gebracht van de VN-klimaatconferentie in Bonn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
Meer weer