Minister bezoekt pluimveebedrijf Renswoude

Minister Carola Schouten (ChristenUnie) van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een werkbezoek gebracht aan het biologisch legpluimveebedrijf van familie Verbeek in Renswoude. Het bedrijf is getroffen door de fipronilcrisis.

Minister+bezoekt+pluimveebedrijf+Renswoude
© Twitter ministerie LNV

Tijdens het eerste werkbezoek van haar ministerschap liet ze zich informeren over de impact van de fipronilcrisis en andere zaken die spelen binnen de sector. 'De minister heeft er goed aan gedaan om haar eerste werkbezoek te besteden aan de fipronilcrisis', vindt Johan Verbeek die vrijdag de gastheer van de minister was.

'Ze was al redelijk op de hoogte en toonde veel interesse. Het was een heel open gesprek over waar wij als pluimveehouders tegenaan lopen en wat de crisis betekent. Niet alleen het financiële aspect, maar vooral ook de emotionele gevolgen voor de ondernemers. Er is enorm veel onzekerheid. Het is telkens weer hopen op goede resultaten uit de monsters die worden genomen. Dat geeft ontzettend veel spanning.'

Nieuwe hennen

Het bedrijf van Verbeek is er relatief goed vanaf gekomen. De eieren van het bedrijf hadden een iets verhoogde waarde, waardoor ze nog wel konden leveren aan de industrie. Sinds één week hebben ze nieuwe hennen in de stal. Mestmonsters moeten uitwijzen of er nog fipronil aanwezig is. Dat zal ook blijken uit de monsters van eieren zodra de hennen gaan leggen. Verbeek heeft de minister erop gewezen dat er bedrijven zijn waar de situatie veel ernstiger is.

Onlangs werd de directe schade in een rapport van Wageningen Economic Reserach voor de gehele eiersector geschat op 65 tot 75 miljoen euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer