Boskoop krijgt voldoende zoet water

Hoogheemraadschap van Rijnland, provincie Zuid-Holland en diverse gebiedspartners hebben vandaag een intentieovereenkomst afgesloten over de beschikbaarheid van zoet water in Greenport Boskoop.

Boskoop+krijgt+voldoende+zoet+water
© VidiPhoto

De overeenkomst is het resultaat van een constructieve samenwerking die het hoogheemraadschap, provincie, gemeenten en ondernemers zijn aangegaan om knelpunten in de watervoorziening in de Greenport Boskoop te voorkomen.

Nu al levert Rijnland forse inspanningen om het waterbeheer te laten aansluiten bij de vraag van ondernemers en particulieren. Omdat door klimaatverandering vaker perioden van overvloedige regenval of juist droogte volgen zijn er extra inspanningen nodig zijn de provincie en het hoogheemraadschap een dialoog gestart met de gebiedspartners.

Klimaatverandering

Hoogheemraad Martine Leewis (Rijnland): 'Hiermee spreken we onder andere af om de onderlinge communicatie te optimaliseren en om de dialoog voort te zetten over watergerelateerde uitdagingen voor Boskoop.'

'We hebben elkaar nodig om de gevolgen van bodemdaling en klimaatverandering het hoofd te bieden. Ik ben verheugd dat we nu samen gaan kijken naar slimme en toekomstbestendige oplossingen die de waterbeschikbaarheid veiligstellen.'

Deltaprogramma

De pilot 'Waterbeschikbaarheid Greenport regio Boskoop' is door het goede resultaat een voorbeeldproject in het nationale Deltaprogramma Zoetwater. Dat biedt transparantie aan gebruikers (ondernemers) over de beschikbaarheid van zoet water, nu en in de toekomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer