Boskoop+wil+boomsierteeltcentrum+worden
Nieuws
© Vidiphoto

Boskoop wil boomsierteeltcentrum worden

Greenport regio Boskoop wil in 2020 het moderne centrum voor de internationale professionele boomsierteeltmarkt worden.

Deze ambitie staat in de donderdag op Plantarium gepresenteerde Economische Strategie 2020 voor Greenport Boskoop.

De professionele inkoper van tuincentra, hoveniers en de institutionele markt moeten in het cluster Boskoop terecht kunnen voor alle producten en diensten voor de groenvoorziening.

Samenwerking

Daarvoor zullen ondernemingen wel met elkaar samen moeten werken. 'Als kweker alleen redt je het niet meer', zegt Kees van Velzen, voorzitter van de Stichting Greenport Regio Boskoop.

Als de toonaangevende one-stop-shop voor de boomsierteeltmarkt zal Boskoop zich ook zo gaan presenteren. Er zullen daarom in de greenport zowel fysieke als digitale voorzieningen komen waar de grote diversiteit aan groen kan worden getoond.

Deelname

Aan ondernemers wordt gevraagd deel te nemen aan dit Green Innovation & Concept Center, zoals het in de visie wordt genoemd.

Verder is er in het cluster effectief ruimtegebruik nodig zodat kweekbedrijven voldoende schaalgrootte hebben, dient de bereikbaarheid van het gebied te verbeteren en kan de logistiek efficiënter.

Totaalaanbod

Banden worden aangehaald met ketenpartners en andere productiegebieden in Nederland en Europa.

'Dat is nodig om tot een totaalaanbod te kunnen komen', zegt Michiel Gerritsen, voorzitter van de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer