Frans filmdrama belicht strijd tegen ruiming veestapel

Een jonge Franse melkveehouder wordt vlak na de bedrijfsovername geconfronteerd met verschijnselen van een epidemische ziekte op zijn bedrijf. Hij gaat tot het uiterste om het ruimen van de dieren te voorkomen.

Zie hier de insteek van het Franse filmdrama 'Petit paysan', die eind deze maand in ons land in première gaat. Wanneer het eerste geval van de besmettelijke ziekte DHF in Frankrijk opduikt, signaleert hoofdpersoon Pierre dat ook één van zijn melkkoeien soortgelijke verschijnselen heeft.

De dertig jaar oude en pas aan de landbouwschool afgestudeerde Pierre kan zich er niet mee verzoenen dat hij zijn koeien hierdoor kwijt zal raken en gaat tot het uiterste om ze te redden. Regisseur Hubert Charuel gebruikte voor deze film zijn ouderlijk melkveebedrijf als filmsetting. 'Mijn vader was inmiddels met pensioen en de koeien waren al verhuisd. Op dit bedrijf ken ik exact alle mogelijkheden', legt hij uit.

Band boer en vee

Dat ouderlijk bedrijf was voor Charuel ook mede de reden voor deze film. Toen de regisseur tien jaar oud was, stelde zijn moeder 'als BSE ons bedrijf aandoet, dan pleeg ik zelfmoord.' Dat geeft volgens hem ook de passie weer die een ondernemer heeft voor zijn vee. De film draait vanaf 23 november in verschillende bioscopen in ons land.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer