Jumbo+komt+met+Beter+Leven+kalkoen
Nieuws
© Jumbo

Jumbo komt met Beter Leven kalkoen

Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarkt kalkoenvlees met één ster Beter Leven keurmerk (BLK). Het product is vanaf deze week verkrijgbaar in alle Jumbo winkels.

De supermarkt heeft samen met verschillende leveranciers en boeren een nieuwe diervriendelijkere kalkoenketen opgezet.

Vanaf half december kunnen klanten bij Jumbo terecht voor een hele kalkoen met twee sterren BLK voor tijdens het kerstdiner.

Varkensvlees

Binnen het assortiment vers varkensvlees en -vleeswaren heeft Jumbo meer producten met één ster BLK opgenomen. Daarmee is 98 procent van het verse varkensvlees nu voorzien van dit keurmerk.

Van de varkensvleeswaren is 81 procent gemaakt van varkensvlees met één ster BLK. Jumbo streeft er naar om dit op korte termijn zichtbaar te maken voor de klant.

Daarnaast zijn Jumbo spekblokjes, voorverpakte kookhammen en elf soorten paté ook gecertificeerd. Onder het huismerk heeft Jumbo ook verse rook- en knakworsten met één ster BLK.

Kip en ei

Kippenvlees en scharreleieren Jumbo heeft het aanbod kip met het één ster BLK in 2017 verdubbeld. Alle overige verse kippenvlees en - vleeswaren zijn Nieuwe Standaard Kip (NSK) en daarmee 100 procent plofkipvrij.

De ambitie van Jumbo is om alle scharreleieren van het Jumbo huismerk zo snel mogelijk te voorzien van één ster BLK. De verwachting is dat dit medio 2018 gerealiseerd is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  20 %
Meer weer