ForFarmers levert geitenvoer zonder genetische modificatie

Veevoerconcern ForFarmers biedt nu ook geitenvoeders zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen (VLOG-gecertificeerd) aan in Nederland. Dat deed het bedrijf al in 2016 op de Duitse markt.

ForFarmers+levert+geitenvoer+zonder+genetische+modificatie
© Koos van der Spek

Vanuit de Nederlandse zuivelindustrie is een toenemende vraag naar VLOG-gecertificeerde zuivelproducten, constateert ForFarmers. Het Verband Lebensmittel Ohne Gentechniek (VLOG) is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificering en uitgifte van het 'Ohne Gentechniek' label.

Sinds december 2017 stelt de Coöperatieve Belangenvereniging Melkgeitenhouderij Midden Nederland (CBM) VLOG-gecertificeerde voeders verplicht voor alle leden van de coöperatie. De CBM produceert met circa 85 aangesloten geitenhouders jaarlijks circa 73 miljoen kilo melk, die grotendeels wordt omgezet in geitenkaas.

Ervaring

ForFarmers is VLOG-gecertificeerd en heeft de nodige ervaring opgedaan met de productie en toepassing van VLOG-voeders in Duitsland. Vanaf nu zijn de VLOG-geitenvoeders ook beschikbaar op de Nederlandse markt. Dit geeft geitenhouders de mogelijkheid om melk te leveren volgens de VLOG-standaard en zo hun afzet te continueren.

Daarnaast is alle soja in de geitenvoeders, die sinds 2015 in Nederland zijn geproduceerd, afkomstig van duurzame bronnen en gecertificeerd volgens de criteria van de Round Table of Responsable Soy of gelijkwaardig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer