12 miljoen voor Brabantse natuur en biodiversiteit

Voor maatregelen om natuur en biodiversiteit in Brabant te versterken, komt 12,4 miljoen euro beschikbaar. Het geld kom uit het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3).

12+miljoen+voor+Brabantse+natuur+en+biodiversiteit
© Fotografie Twan Wiermans

De subsidieregeling is volgens uitvoeringsinstantie Stimulus Programmamanagement vooral interessant voor waterschappen, terreinbeheerders, gemeenten en andere eigenaren of beheerders van natuurgebieden.

Voorwaarde is wel dat die overwegen om in de tweede helft van 2018 grootschalige projecten te starten op het gebied van natuur- of beekherstel.

Stikstofuitstoot

In totaal is 9 miljoen euro beschikbaar voor PAS-herstelmaatregelen: maatregelen die de gevolgen van stikstofuitstoot op kwetsbare natuurgebieden terugdringen. Te denken valt aan het afplaggen of bekalken van stukken grond. Daarnaast is 3,24 miljoen euro beschikbaar voor watergerelateerde maatregelen.

Voorbeelden zijn het vernatten van natuurgebieden of het vispasseerbaar maken van stuwen. Dergelijke maatregelen dragen ertoe bij dat Nederland tijdig kan voldoen aan de Europese Kaderrichtlijn Water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer