Provincie Utrecht stelt POP3 beschikbaar

Provincie Utrecht stelt deze maand twee subsidieregelingen open voor kennisontwikkeling en innovatie in de landbouw.

Provincie+Utrecht+stelt+POP3+beschikbaar
© Koen van Wijk

Het gaat om de POP3-maatregelen ‘Kennisoverdracht 2016 provincie Utrecht’ en ‘Samenwerking voor innovaties provincie Utrecht 2016’. Voor beiden geldt de indieningsperiode van 15 september tot en met 28 oktober.

Het gaat om projecten die voldoen aan de doelen van het meerjarenprogramma Agenda Vitaal Platteland waarbij het gaat om behoud en versterken van economisch rendabele bedrijfsvoering, versterken van de duurzaamheid en aantrekkelijke leefomgeving.

Bodemdaling

De provincie wil vooral kennisontwikkeling stimuleren op het gebied van beperken van bodemdaling in veenweiden, vermindering van emissie nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen, voorkomen van zoetwatertekorten, klimaatadaptatie en energieneutrale melkveehouderij.

Per project moet de subsidie minimaal 50.000 euro bedragen en maximaal 200.000 euro. Een onafhankelijke commissie die is ingesteld door de provincie zal de ingediende projecten beoordelen.

Informatiebijeenkomst

De Stuurgroep Landbouw Utrecht-West geeft op 15 september in Zegveld een toelichting op de regelingen tijdens de Informatie- en netwerkbijeenkomst duurzame landbouw en POP3 in Utrecht-West.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer