NVWA neemt wormenspuiten in beslag

Bij een handelaar in ruitersportartikelen in Noord-Holland zijn een paar honderd wormenspuiten in beslag genomen. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

NVWA+neemt+wormenspuiten+in+beslag
© Nieuwe Oogst

Wormenspuiten zijn diergeneesmiddelen tegen wormen die alleen door dierenartsen of – met recept van een dierenarts – door erkende handelaren aan paardenhouders mogen worden verkocht. Hiervoor is ook vaak een bezoek of een mestonderzoek vereist.

De handelaar had echter geen vergunning voor het leveren van diergeneesmiddelen. Die werd in 2014 ingetrokken, omdat de handelaar volgens de NVWA meerdere strafbare feiten had gepleegd bij de levering van diergeneesmiddelen.

Onderzoek leverancier

De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de handelaar. Daarnaast doet de NVWA onderzoek naar het bedrijf dat de wormenspuiten aan de handelaar heeft geleverd. Daarvoor is de volledige administratie van de handelaar in beslag genomen.

De doorzoeking bij de handelaar in Noord-Holland werd uitgevoerd in opdracht van Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer