Kamer stemt tegen kortere verlenging glyfosaat

Een motie van de PvdD om de toelating van glyfosaat niet langer dan met drie jaar te verlengen, is dinsdag door de Tweede Kamer verworpen.

Kamer+stemt+tegen+kortere+verlenging+glyfosaat
© Dirk Hol

De Europese Commissie wil de toelating van glyfosaat voor een nieuwe periode van tien jaar velengen. Aan gezien het middel in sommige onderzoeken als 'waarschijnlijk kankerverwekkend' wordt betiteld is de PvdD hier geen voorstander van.

De dierenpartij pleitte, gesteund door PVV, SP, PvdA en GroenLinks, voor een beperking van de verlenging van drie jaar. De Nederlandse regering zou zich hiervoor binnen de EU moeten inzetten. Ook 50PLUS en DENK stemde voor de motie. Het voorstel werd weggestemd door de nieuwe coalitiepartners VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Ook FvD en SGP stemde tegen.

Heroverwegen

Een motie van D66 en ChristenUnie over glyfosaat is wel aangenomen. Hierin wordt gepleit voor een heroverweging van de toelating van glyfosaat als nieuw wetenschappelijk onderzoek daar aanleiding voor zou geven.

Het voorstel van GroenLinks om binnen Europa te pleiten voor een verbod van het gebruik van glyfosaat op verhardingen haalde het dinsdag ook niet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer