Melkrobot+leasen+via+BNP+Paribas
Nieuws
© Pieter Stokkermans oogst

Melkrobot leasen via BNP Paribas

SAC Nederland gaat samenwerken met BNP Paribas Leasing Solutions. Dat gebeurt vanwege de toenemende vraag vanuit de markt naar leasemogelijkheden van de melkrobot RDS Futureline Elite.

Het leasen van een melkrobot biedt volgens de melkrobotproducent duidelijke voordelen voor melkveehouders, zo kan men een melkrobot financieren tegen heldere en lage kosten. Veehouders betalen immers een vast bedrag per maand gedurende een vaste en zelf gekozen looptijd.

Daarnaast blijven de liquide middelen beschikbaar voor de bedrijfsvoering of andere investeringen. Ten opzichte van een lening bij de bank biedt leasen een interessant alternatief, waarbij de rente vaak lager ligt en de robot zelf als enige onderpand dient.

Melkveehouder eigenaar

Bij financial lease wordt de melkveehouder direct economisch eigenaar, dit heeft als voordeel dat de melkrobot op de balans komt te staan. Dat maakt dat erop kan worden afgeschreven. Bovendien geeft dat ook recht op de investeringsaftrek, stellen beide partijen.

Het fenomeen financial lease heeft zijn weg naar de agrarische sector jaren geleden al gevonden met het financieren van trekkers en werktuigen – en de laatste jaren is ook de vraag naar het leasen van melkrobots flink gestegen.

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer