Melkrobot toepassen in bestaande stal

De familie Velthuis in Voorst heeft er voor gekozen om een melkrobot te plaatsen in een bestaande stal. Afgelopen vrijdag openden 18 bedrijven hun deuren tijdens de Lely Open Dagen.

Deze dag is speciaal voor collega-veehouders om te laten zien hoe zij automatisch melken hebben ingepast in hun stal waarin ze jaren traditioneel gemolken hebben. 'Je kunt in een bestaande stal een melkrobot prima inpassen', vertelt melkveehouder Erik Velthuis.

Voor Velthuis was de keuze niet moeilijk. 'Wij molken in een 2x7 melkstal en die was versleten. Dan moet je keuzes maken. Een grote melkstal lijkt mooi, maar kost ook veel lichamelijke arbeid en dan kom je in een sociaal concept terecht dus hebben we toch besloten om robot te gaan melken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer