Consumentenprijzen deze zomer gestegen

De consumentenprijzen van aardappelen, melk en yoghurt, eieren, rundvlees en kip zijn in de periode mei tot en met juli 2017 hoger uitgekomen dan in de zomer van 2016.

Consumentenprijzen+deze+zomer+gestegen
© Albert Heijn

Opvallend is dat de producentenprijzen nauwelijks zijn veranderd. Alleen de producentenprijs van eieren lag in juli 2 procent hoger en die van rundvlees 4 procent lager dan in mei. Dat blijkt uit de voedselprijzenmonitor van Wageningen Economic Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de periode mei tot en met juli 2017 kreeg de consument te maken met stijgende voedselprijzen. Alleen voor verse groenten werd een 4 procent lagere prijs gevraagd.

Eierprijs

De sterkste stijging deed zich voor in de eierprijs met 5 procent, die in augustus door de fipronilaffaire een verdere sprong heeft gemaakt. De prijzen van aardappelen, rundvlees en kip namen in de periode mei tot en met juli met circa 2 procent toe en die van varkensvlees en zuivel met rond de 1 procent. De consumentenprijs voor zuivel heeft hiermee een recordniveau bereikt. Het minst gestegen is de prijs van brood, die minder dan 0,5 procent toenam.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer