Voedselprijzen blijven wereldwijd stijgen

De wereldwijde voedselprijsindex is in de afgelopen maand februari licht gestegen. Daarmee is er nu zeven maanden achtereen sprake van een oplopende index.

Voedselprijzen+blijven+wereldwijd+stijgen
© Han Reindsen

Wereldvoedselorganisatie FAO in Rome meldt dat de index nu op 175,5 punten staat, de hoogste waarde in twee jaar. Het afgelopen jaar is de graadmeter voor de internationale voedselprijzen met ruim 17 procent gestegen.

Tarwe en mais duurder

Hogere prijzen voor met name tarwe, maar ook voor mais en rijst droegen in februari bij aan de stijging van de index. De gemiddelde prijs voor alle graansoorten was 2,5 procent hoger dan in januari.

De FAO berekende voor vlees een prijsstijging van 1,1 procent en voor suiker van 0,6 procent. De zuivelprijzen lagen een fractie hoger dankzij een stijgende vraag naar boter en vol melkpoeder.

Plantaardige olie

Dalende prijzen worden alleen gemeld voor plantaardige olie. Gemiddeld werd deze productgroep 4,1 procent goedkoper, onder meer door een afnemende vraag naar palmolie. Ook de goede oogstverwachting voor soja in Brazilië en Argentinië speelde een rol.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer