Boeren niet achter advies Buijtenland Rhoon

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben woensdag het advies van de kwartiermakers over het Buijtenland van Rhoon vastgesteld. De boeren zien nog twee knelpunten.

Boeren+niet+achter+advies+Buijtenland+Rhoon
© Mike Schellart

De provincie en de Vereniging Agrarische Belangen IJsselmonde (VABIJ) nemen een maand de tijd om een ultieme poging te doen een oplossing te vinden voor twee punten waarover discussie is.

De VABIJ valt over het feit dat in het advies geen keuze wordt gemaakt om terug te bestemmen van natuur naar agrarisch. Daarnaast willen de boeren dat de provincie voor aankomende zomer een planschadebod doet.

Draagvlak

'De kwartiermakers hebben gezocht naar breed draagvlak bij de ondernemers over de manier waarop 600 hectare in het Buijtenland van Rhoon getransformeerd wordt tot natuur- en recreatiegebied', vindt gedeputeerde Han Weber.

Wat betreft de knelpunten van de boeren zegt Weber: 'We zien op dit moment en met de kennis van nu zwaarwegende juridische belemmeringen.'

Planschadebod

Gedeputeerde Staten en de VABIJ laten gezamenlijk een onafhankelijk en gezaghebbend bureau het knelpunt van het planschadetraject uitzoeken.

Het is volgens de provincie echter niet haalbaar om - zoals de boeren eisen - voor de zomer van 2016 een planschadebod te doen.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer