LTO+Noord+roept+op+niet+te+oogsten+na+brand
Nieuws
© Archief

LTO Noord roept op niet te oogsten na brand

LTO Noord afdeling Voorne-Putten adviseert leden uit het gebied om niet te oogsten of beweiden tot er meer duidelijkheid is over de risico's, voedselveiligheid staat voorop.

Door een brand bij Exxon Mobile (Esso) in de Botlek van dinsdag worden landbouwers op Voorne-Putten geconfronteerd met roetdeeltjes op gewassen en weilanden.

De verwachting is dat voor dit weekend de resultaten van het eerste monster van het roet worden gepubliceerd. Aan de hand van deze gegevens wordt een beicht met een advies gemaakt..

Expertteam

Daarnaast zet LTO in op het samenstellen van een expertteam van verzekeringsmaatschappijen. Vanuit verschillende partijen zal een expert aangewezen worden. Dit team gaat op perceelniveau beoordelen of er schade is en zal deze vastleggen.

Schadeclaims

LTO Noord wijst boeren er op dat het van belang is én dat het hun eigen verantwoordelijkheid is Exxon Mobile tijdig aansprakelijk te stellen, eventueel via de rechtsbijstandverzekering.

Het advies van LTO Noord is om voorlopig geen producten te leveren/te voeren die mogelijk in aanraking zijn gekomen met roetdeeltjes of andere stoffen blijft staan.

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer