ComfortKit geeft volledige controle over Vicon-hark

De Vicon Andex 904 is nu beschikbaar in een Pro-versie met de nieuwe ComfortKit voor elektrische instelling van de rotorhoogte.

ComfortKit+geeft+volledige+controle+over+Vicon%2Dhark
© Eigen Foto

Met een joystickbediening heeft Vicon de volledige controle van de hark gebundeld. Daardoor kan de chauffeur sneller ingrijpen, waardoor er minder kans is op vervuiling van het zwad en het ruwvoer. De Vicon Andex 904 Pro heeft een werkbreedte van 8 à 9 meter en weegt 2.310 kilo.

De voornaamste functie van de nieuwe ComfortKit is het eenvoudig verstellen van de rotorhoogte, voor snelle aanpassing aan verschillende percelen. De hoogte van elke rotor wordt elektrisch geregeld en de werkelijke harkdiepte is afleesbaar op de terminal. Op deze manier is het instellen van de hark kinderspel en snel gedaan vanuit de cabine.

Het is mogelijk om elke rotor individueel of gelijktijdig te verstellen en de gekozen waardes op te slaan, voor een gelijkmatig resultaat. Bovendien kan de minimale harkdiepte ingesteld en gekalibreerd worden, om te voorkomen dat de chauffeur per ongeluk te diep gaat harken.

Joystick

De joystick heeft ook een handige automatische functie, waarbij de rotorhoogte vijf punten verspringt elke keer als de joystick omhoog of omlaag wordt getikt. De juiste afstelling van de rotorhoogte is belangrijk om te voorkomen dat vuil en grond in het zwad terecht komen, waardoor het minder smakelijk is voor de koe.

'Met de nieuwe ComfortKit hebben we een nieuwe bediening ontwikkeld, waarmee de chauffeur snel de rotorhoogte kan verstellen bij wisselende omstandigheden en stoppelhoogtes. Naast de overige functies zoals het enkelzijdig heffen, zorgt de bediening ook voor een professionele manier van werken', zegt Jelle Hospes van Vicon.

De nieuwe ComfortKit combineert alle belangrijkste functies van de hark, zoals verstelling van rotorhoogte, werkbreedte, uitheffen op de kopakker, eenzijdig heffen en het laten zakken van het Hydro frame voor het transport. De ComfortKit bediening, inclusief display, geeft je duidelijk overzicht tijdens het harken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer