Paarden+niet+welkom+op+paardenmarkt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Paarden niet welkom op paardenmarkt

Tijdens de jaarlijkse pony's- en paardenjaarmarkt in Loenen worden dit jaar geen paarden toegelaten, meldt Omroep Gelderland.

Na 24 edities van de drukbezochte Loenense pony's- en paardenjaarmarkt zou het evenement eigenlijk dit jaar worden stopgezet. Dat vanwege de hoge veiligheidseisen die de gemeente, brandweer en politie stelden.

Het bestuur zag daarop geen mogelijkheden om het evenement nog door te zetten.

Overleg

Totdat één van de oprichters, Ap Gorsseling, een aantal bestuurders om zich heen verzamelde en in overleg met gemeente Apeldoorn een kans zag om de paardenmarkt weer nieuw leven in te blazen. Al zal de markt wel een vernieuwde versie zijn met een andere naam.

De Loen'se Moandag, zoals het evenement nu gaat heten, wordt verplaatst van café 'Den Eikenboom' naar verenigingsgebouw 'De Brink'. Daar zal ook de ponymarkt plaatsvinden. Er zullen ook alleen pony's worden toegelaten. Geen paarden en andere viervoeters.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  12° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer