Twentse melkveehouders winnen ijsprijs

Melkveehouders Erik en Hermien Kuiper van De IJskuip uit Denekamp werden vorige week Europees kampioen ijs maken in het Italiaanse Bologna. Die erkenning werpt zijn vruchten af.

Het aantal mensen dat ijs koopt in hun salon verdubbelt. 'Het is een gigantisch mooie boost. We kunnen nu een inhaalslag maken.' Nog maar vijf jaar maken melkveehouders Erik en Hermien Kuiper uit Denekamp ambachtelijk ijs.

Hun streekproductenijs 'Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten'-Kui(p)er IJs' ontwikkelden ze speciaal voor de Gelato World Tour, waar twintig finalisten in de fabriek van ijsmachinefabrikant Carpigiani in het Italiaanse Bologna streden om het Europese kampioenschap.

Dat hun schepijs uitgeroepen is tot de nummer één van Europa, beseft het Twentse stel nog nauwelijks. 'Het is ons overkomen. Heel grote namen van ijssalons liggen ver achter ons. Wij waren beter', zegt Hermien Kuiper, terwijl de honderd Jersey-koeien even verderop grazen.

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer