Vlaggetjes in land mysterie voor Deventer melkveehouder

Melkveehouder Geertjan Kloosterboer in Deventer trof deze week vier vlaggetjes aan in het grasland toen hij naar zijn droge koeien ging kijken. Wie de vlaggetjes heeft neergezet en waarom is voor hem een raadsel.

Vlaggetjes+in+land+mysterie+voor+Deventer+melkveehouder
© Eigen Foto

Via een oproep op Facebook hoopt hij het 'mysterie' te ontrafelen. Kloosterboer is benieuwd waarom de plekken met een bruine vloeistof zijn gemarkeerd. 'Tevens zou ik het prettig vinden als deze persoon de stokjes wil verwijderen voordwat wij gaan maaien. Uw auto hoeft u overingens niet voor in het weiland te draaien', geeft hij op Facebook aan.

Zweetspoor

De oproep met foto's werd meer dan vijfhonderd keer gedeeld en leverde honderden reacties op. Volgens sommige mensen gaat het om een zweetspoor om honden te trainen voor een jacht, stelt de melkveehouder.

'Als het echt een bloedspoor is, dan ben ik heel benieuwd wat voor consequenties dit heeft voor de dieren', laat de jonge melkveehouder weten. 'Bij ons is veel mogelijk, maar hier zijn wij niet gelukkig mee. Wij hebben hiervoor geen toestemming gegeven. Ik wil geen politieagent spelen, maar zonder overleg kan dit niet.''

Niemandsland

Het perceel, zo'n 6,5 hectare, ligt een stuk niemandsland, geeft hij aan, vlakbij een hondenuitlaatgebied. De plaatselijke modelvliegtuigclub vliegt er, maar wanneer het gras te lang is mogen ze het perceel niet op. Dat gaat in goed overleg. En ook met de jongens die soms met hun metaaldetector eropuit gaan, houdt hij goed contact. 'Het is prachtig dat op deze maner kan.'

'Er zijn veel burgers die over de doodlopende weg lopen. We hebben geen afrastering, dus de scheidlijn is heel dun. Waarom we niet afrasteren? Niemand is daarbij gebaat. En honden gaan toch wel onder het draad door. Bang voor Neospora ben ik niet heel erg. Ik denk dat de honden op het erf de grootste vervuilers zijn.'

Foto's: Geertjan Kloosterboer

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer