Noorden steunt project 'Natuurlijk Melken 2050'

De drie noordelijke provincies ondersteunen een project van stichting Natuurlijk Melken 2050 naar natuurinclusieve melkveehouderij.

Noorden+steunt+project+%27Natuurlijk+Melken+2050%27
© Mike Schellart

De natuurinclusieve melkveehouderij produceert melk met aandacht voor biodiversiteit, natuur en landschap op zo'n manier dat de boer ook op de lange termijn een goede boterham kan verdienen. Doel van het project is om natuurinclusieve landbouw meer in de praktijk te brengen.

Dit gebeurt door onderzoeken en experimenten. Bijvoorbeeld naar de kwaliteit van melk en bodemvruchtbaarheid, maar ook naar de bedrijfsvoering op het boerenerf en naar verschillende zuivelproducten. Daarnaast loopt er onderzoek naar nieuwe verdienmodellen in de natuurinclusieve melkveehouderij.

Kosten

De totale projectkosten zijn 229.000 euro. De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe dragen elk 36.300 euro bij, in totaal 108.900 euro. Zuivelcoöperatie Noorderlandmelk stelt 121.000 euro beschikbaar. Het project loopt anderhalf jaar tot en met 2018.

Stichting Natuurlijk Melken 2050 is opgericht door Noorderlandmelk en het Boerengilde. Noorderlandmelk is een onafhankelijke aanbieder van melk met 130 boeren in Noord-Nederland. Boerengilde is een samenwerking van twaalf melkveehouders die produceren met extra aandacht voor mens, dier en natuur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer