Lemken geeft Primus en Albatros facelift

Lemken heeft de getrokken veldspuiten Primus en Albatros voorzien van een update. Naast een moderner uiterlijk krijgen ze een verbeterde technische uitrusting.

Lemken+geeft+Primus+en+Albatros+facelift
© Eigen Foto

Ook de bediening van beide modellen is onder handen genomen. De bedieningselementen zijn overzichtelijker gerangschikt en alle belangrijke aansluitingen zijn nu centraal in de afscherming geïntegreerd. De modern gevormde carrosseriedelen, de aangepaste kleurstelling en ledverlichting dragen bij aan de facelift.

Nieuw zijn de computer en de terminal. In de cabine treft zit nu standaard de Lemken CCI-50 terminal, die voorzien is van een intuïtief te bedienen grafische gebruikersinterface. Een DGPS-ontvanger kan achteraf éénvoudig worden ingebouwd, zodat middels de beproefde CCI-apps gewerkt kan worden met automatische sectieschakeling.

De 12-serie van de Primus en Albatros zijn standaard uitgerust met Isobus-computer en middels iedere bijpassende Isobus-terminal te bedienen.

Primus

De Primus is van buiten en van binnen compleet herzien. De Primus is nu (net als de Albatros) standaard voorzien van een circulatieleiding, zodat de spuitvloeistof direct na inschakelen homogeen over de gehele spuitboombreedte verdeeld is.

Het EES-pakket is uitgerust met een geautomatiseerde 'watermanagement', zodat reinigingsprocedures comfortabel vanuit de cabine is te besturen. De inhoud van de schoonwatertank is vergroot tot 320 liter. Bijkomstig detail is de vernieuwde dissel, waarmee de spuit boven of onder kan worden aangekoppeld.

Tankvolumes

De nieuwe getrokken veldspuiten zijn al te bestellen. De Primus 10 en 12 is leverbaar met tankvolumes van 2.400 tot 4.400 liter en boombreedtes van 15 tot 30 meter. De Albatros 10 en 12 is leverbaar met tankvolumes van 4.000 tot 6.200 liter en met boombreedtes van 15 tot 39 meter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer