Lemken doet het goed ondanks moeilijke markt

Ondanks de moeilijke omstandigheden op de markt is het afgelopen jaar goed gegaan met Lemken. Het bedrijf heeft zijn omzet met 325 miljoen euro bijna op het hoge niveau van vorig jaar kunnen behouden.

Lemken+doet+het+goed+ondanks+moeilijke+markt
© Eigen Foto

De belangrijkste markten van Europa, en dan met name in Duitsland en Frankrijk, waren vorig jaar nog steeds zwak. Groot-Brittannië bleef relatief stabiel. Een mooie groei vond plaats in Midden-Europa, waar Roemenië, Hongarije en Bulgarije de grootste afzetregio's vormen.

Ook op de belangrijke agrarische markt Rusland ontwikkelden de zaken zich weer duidelijk positief. In Oekraïne kon de omzet zelfs worden verdubbeld. Tot de top 10 van de markten voor Lemken behoren daarnaast Canada en China. In China heeft Lemken drie jaar geleden een eigen montage- en verkoopvestiging gebouwd.

Duitsland droeg 26 procent van de totale omzet bij, de rest van West-Europa 28 procent, Oost-Europa 33 procent en de VS/Canada 6 procent. Het exportaandeel ligt rond de 74 procent. De export steeg met 5 miljoen tot 241 miljoen euro.

Werktuigen

In totaal werden er afgelopen jaar 12.809 werktuigen geproduceerd. Het grootste deel hiervan is de productgroep ploegen, die in vergelijking met het jaar daarvoor het sterkst groeide.

Nieuwe werktuigen die in 2017 de akker opgaan, zijn onder andere de pneumatische zaaimachinegeneratie Solitair 25. Daarnaast brengt Lemken voor de eerste keer een precisiezaaimachine, de Azurit met voorlopig 6 meter werkbreedte, op de markt.

Ook voor elektronicafans is er nieuws: alle Isobus-compatibele apparaten krijgen vanaf 2017 het kleinere model terminal CCI-50 met een 5,6 inch display. Nog meer nieuwigheden zullen in november te zien zijn op de Agritechnica in Hannover.

Werknemers

Het aantal werknemers is vorig jaar met 100 toegenomen tot een totaal van 1.405. Onder deze toename vallen ook de 56 medewerkers, van de destijds onafhankelijk geworden lasafdeling LST. Deze lasafdeling is dit jaar terug overgenomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer