Alle veldspuiten van Lemken komen uit Haren

De nieuwe Lemken-fabriek voor gewasbeschermingmachines is negen maanden na de bouwstart al in gebruik genomen.

Alle+veldspuiten+van+Lemken+komen+uit+Haren
© eigen foto Lemken

In Haren aan de Eems produceert Lemken nu alle veldspuiten onder één dak. Lemken heeft in totaal 12 miljoen euro in de nieuwe vestiging geïnvesteerd.

De investering is nodig omdat de bestaande locaties te krap werden. Op het perceel staat een productiehal met een oppervlakte van circa 10.000 vierkante meter.

Verzending

Aangrenzend daaraan twee ruimtes van elk 1.700 vierkante meter voor goedereningang en verzending. Zo kunnen de onderdelen optimaal worden voorbereid voor fabricage en transport.

De montage vindt plaats in serieproductie. De werkplekken zijn voorzien van speciale montageplatforms, modulaire kraaninstallaties en kantel- en draaivoorzieningen.

Testtrajecten

Voor de controle van iedere machine zijn er twee testtrajecten met een totale lengte van 72 meter. Daarnaast telt de locatie een kantoorgebouw en een expositiegebouw met vier cursuslokalen.

Een expositieruimte van 2.000 vierkante meter in de open lucht en een akker van 1,3 hectare direct ernaast bieden volop mogelijkheden om de veldspuiten ook in de praktijk te beleven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer