Zuid%2DHolland+vergoedt+alsnog+schade+zomerganzen
Nieuws
© Ida Hylkema

Zuid-Holland vergoedt alsnog schade zomerganzen

Provincie Zuid-Holland gaat de schade door zomerganzen alsnog vergoeden. Dat blijkt uit een motie die Provinciale Staten van Zuid-Holland afgelopen week hebben aangenomen. Het gaat om een vergoeding voor de schade die zomerganzen op agrarische bedrijven veroorzaken.

De regeling geldt voor de jaren 2018, 2019 en 2020. Voor de uitvoering van de regeling is circa 2 miljoen euro gereserveerd. Over de exacte invulling van de regeling zal nog overleg met onder meer LTO Noord plaatsvinden.

LTO Noord is blij met de aangenomen motie. De organisatie was volop in overleg met de provincie over het vergoeden van de zomerschade en is blij dat het pleiten daarvoor mede heeft bijgedragen aan het besluit van Provinciale Staten.

Doelpopulatie

Uitgangspunt van de motie, en ook van LTO Noord, is dat de regeling ertoe moet bijdragen dat de doelpopulatie wordt gehaald. Alles moet in het werk worden gesteld om ganzenschade aan landbouwgewassen te minimaliseren en bij voorkeur te voorkomen, vindt LTO Noord.

Over het vergoeden van ganzenschade voor 2017 zal LTO Noord nog overleg met de provincie hebben.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
Meer weer