LTO benoemt twee nieuwe vakgroepvoorzitters

Opnieuw zijn twee vakgroepvoorzitters LTO nieuwe stijl benoemd. Ditmaal geitenhouder Jos Tolboom (44) uit Hoogland als voorzitter van LTO-vakgroep Geitenhouderij en pluimveehouder Eric Hubers (51) uit het Limburgse Ysselsteyn als voorzitter van de vakgroep Pluimveehouderij.

LTO+benoemt+twee+nieuwe+vakgroepvoorzitters
© LTO Nederland

Beide bestuurders zijn benoemd in het kader van de vernieuwing van LTO Nederland. 'Wederom twee goede geschikte boegbeelden voor de sectoren. Ze passen in de nieuwe functieprofielen en hebben voldoende draagvlak onder de leden', reageert voorzitter Marc Calon van LTO Nederland.

Tolboom heeft samen met zijn vrouw een bedrijf met negenhonderd melkgeiten, 11 hectare grasland en een vergaderzaal. Hij neemt de functie van vakgroepvoorzitter Geitenhouderij over van de huidige voorzitter Jeannette van de Ven.

License tot produce

Tolboom ziet zijn nieuwe functie als een uitdaging om te kunnen uitvoeren naast de dagelijkse werkzaamheden op zijn bedrijf. Hij wil zich graag voor de sector inzetten. 'Het is een belangrijke functie voor de gehele geitenhouderij. We moeten onze plaats in de maatschappij verdienen en verdedigen. En voor deze license to produce ga ik me hard maken.'

Hubers is de meest geschikte voorzitter voor LTO-vakgroep Pluimveehouderij. Ook zijn huidge functie als vakgroepvoorzitter werd opnieuw tegen het licht gehouden. Hubers past in het vernieuwde LTO Nederland goed in het functieprofiel voorzitter Pluimveehouderij.

Samen optrekken

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden voor zijn bedrijf met leghennen, vleesvee en akkerbouw wil Hubers zich sterk blijven maken voor de pluimveehouderij. 'Het is en blijft een mooie sector om voor te werken. Ook nu met de vernieuwing van LTO Nederland zie ik nieuwe kansen om extra sterk op te komen voor de belangen van de pluimveehouderij. Daarvoor krijgen we nu meer ruimte en het samen optrekken met de andere sectoren zal zorgen voor een krachtigere focus.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  30 %
Meer weer