%23Marcbezoekt+12+provincies+en+17+sectoren
Nieuws
© Hilde Boelema

#Marcbezoekt 12 provincies en 17 sectoren

LTO-voorzitter Marc Calon gaat de komende maanden door Nederland op bezoek bij meerdere LTO-leden. Verspreid over de provincies maakt de voorzitter kennis met de regio's en de zeventien verschillende sectoren die LTO Nederland vertegenwoordigt.

Woensdag 10 mei was het eerste bezoek hiervoor in de provincie Noord-Holland. Calon bezocht hier de bloembollentelers van Apeldoorn Bloembollen in Egmond-Binnen en de schapenhouder van Truipoppe in De Rijp. Aansluitend aan het bezoek ging hij in gesprek met bestuurders en leden van de LTO Noord-afdelingen Kennemerland en Land van Leeghwater.

'Door de bedrijven te bezoeken, hoor en zie je echt wat er op het land leeft. En dat is natuurlijk altijd belangrijk,' zegt Calon. 'Het zijn goede, open en eerlijke gesprekken. Daar houd ik van.' De LTO-voorzitter neemt de opgehaalde informatie mee in zijn dagelijkse werkzaamheden voor LTO en is, na deze eerste open en gastvrije bezoeken, erg benieuwd naar de volgende bezoeken.

Visie

Over de bloembollentelers voegt Calon nog toe dat dit echte topondernemers zijn met een duidelijke visie voor de toekomst, 'En dat is mooi om te zien.'

Ook de biologische schapenhouder Raymond Zijp heeft indruk gemaakt met zijn bedrijf. 'Het een fantastisch gebied waar dit bedrijf zich bevindt en dat Raymond daar een weg in heeft gevonden met natuurinclusieve landbouw is natuurlijk super. Daar bereik je ook meer mee dan met het kweken van lisdodden of dat je de ganzen je gras laat opeten.'

De bezoeken zijn te volgen via #Marcbezoekt. Van elke sector worden korte filmpjes gemaakt, die later gedeeld worden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
Meer weer