Vakgroepvoorzitters nieuwe stijl door LTO benoemd

LTO Nederland heeft de eerste voorzitters benoemd voor de vakgroepen nieuwe stijl. Drie bekende bestuurders en een nieuwe jonge ondernemer komen aan het roer van de vakgroepen Akkerbouw, Kalverhouderij, Bomen- en vaste plantenteelt en Konijnenhouderij.

Vakgroepvoorzitters+nieuwe+stijl+door+LTO+benoemd
© Dirk Hol

De benoemingen zijn onderdeel van de moderniseringsslag die LTO Nederland momenteel doorvoert. Daarbij krijgen de vakgroepen een sterkere positie.

Bij de overgang naar deze nieuwe opzet hoort ook een nieuwe bemensing van de vakgroepen. Na een oproep vorige maand hebben zich kandidaten gemeld voor de dertien betrokken vakgroepen. Dat heeft nu geresulteerd in de benoeming van vier voorzitters.

De kleinste van de vier vakgroepen, Konijnenhouderij, krijgt de jongste voorzitter. Het is Arie Kool, konijnenhouder in Leerbroek (ZH). De 24-jarige ondernemer is sinds kort waarnemend voorzitter van de huidige vakgroep. Hij nam het stokje over van Sjef Lavrijsen.

Grote uitdagingen

Volgens Kool is er in de konijnenhouderij vooral werk aan de winkel op het gebied van huisvesting en het gebruik van antibiotica. 'Het is een kleine sector met grote uitdagingen, maar ik hou van uitdagingen en ga ze niet uit de weg.'

Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland, is blij met de benoeming van een jonge bestuurder. 'Het is goed dat jonge ondernemers met een frisse blik komen meedenken bij LTO en zich met ons willen inzetten voor de belangenbehartiging.'

Vakgroep Akkerbouw

Bij de vakgroep Akkerbouw nieuwe stijl kwam Jaap van Wenum (46) als meest geschikte voorzitter uit de selectieprocedure. De akkerbouwer uit Kootwijkerbroek is sinds begin 2016 voorzitter van de huidige vakgroep Akkerbouw als opvolger van Jaap Haanstra.

Wim Thus (59) uit Uden krijgt de leiding bij de vakgroep Kalverhouderij. Eind 2014 volgde hij, na een loopbaan bij de Rabobank, Ger Koopmans op als voorzitter van LTO Kalverhouderij. In deze vakgroep hanteert traditioneel een niet-bedrijfsgenoot de voorzittershamer.

Voor de vakgroep Bomen- en vaste plantenteelt benoemde het Federatiebestuur van LTO Nederland Henk Raaijmakers (59) als voorzitter. Hij is directeur/eigenaar van tuinplanten- en handelskwekerij De Oude Aa in Deurne. Sinds anderhalf jaar is hij voorzitter van de huidige vakgroep Bomen- en vaste plantenteelt.

Meest geschikte kandidaten

Drie van de vier nieuw benoemde voorzitters staan ook in de huidige vakgroepen al aan het roer. 'De drie heren hebben opnieuw gesolliciteerd voor de voorzittersfunctie. Gelet op de nieuwe functieprofielen blijven zij de meest geschikte kandidaten voor de vakgroepen,' stelt LTO-voorzitter Calon.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer