FloraHolland+behoudt+fysieke+klokken+Eelde+en+Rijnsburg
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland behoudt fysieke klokken Eelde en Rijnsburg

De fysieke klokken op de vestigingen Rijnsburg en Eelde van Royal FloraHolland blijven voorlopig draaien. Dat heeft de bloemenveiling besloten.

Hiermee komt de veiling tegemoet aan wensen van telers en klanten om naast de digitalisering bij FloraHolland fysieke klokken te behouden. Een groot aantal leden van de veiling vindt dat FloraHolland te hard van stapel loopt bij deze digitalisering.

Het bedrijf volgt de strategie om de verkoop te digitaliseren ('Digitaal is de standaard'), maar heeft daarbij aangegeven ook een fysieke klok of meerdere fysieke klokken te willen behouden. De keuze is op Rijnsburg en Eelde gevallen.

Aalsmeer en Naaldwijk

Voor de exportlocaties Aalsmeer en Naaldwijk gaat de digitalisering volop verder, zegt Aad van den Enden, manager commerciële operatie bij FloraHolland. 'Ook bij de vestigingen in Rijnsburg en Eelde blijft FloraHolland kijken naar digitale mogelijkheden.' Verder stelt FloraHolland de eis dat de exploitatie van de twee vestigingen wel rond te breien moet blijven.

Met het in standhouden van de fysieke klokken onderkent FloraHolland het belang van dit prijsinstrument. 'Fysiek veilen werkt inspirerend. Zien doet kopen', zegt Van den Enden. 'Bovendien willen we het kind niet met het badwater weggooien.'

Veel KOA bij bloemen

De digitalisering bij FloraHolland is vooral bij bloemen ver doorgevoerd. Van de bloemenomzet gaat 45 procent via directe handel en de overige 55 procent via de klok. Van de klokomzet loopt 85 procent via Kopen-Op-Afstand (KOA). Het klokaandeel in de plantenomzet van de bloemenveiling is 15 procent. Hiervan wordt 40 procent via KOA verhandeld.

In Rijnsburg draaien zeven klokken. De vestiging in Eelde beschikt over drie klokken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer