FloraHolland+sluit+bloemistenklok
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland sluit bloemistenklok

Royal FloraHolland sluit per 1 oktober de bloemistenklok in Naaldwijk. Klanten op de bloemistenklok kopen meer digitaal in en hierdoor raakt de balans tussen vraag en aanbod op deze klok steeds meer zoek, aldus de bloemenveiling.

FloraHolland zegt dat sinds de tarieven voor het digitaal inkopen zijn verlaagd, steeds meer klanten digitaal inkopen. 'Bloemisten hebben behoefte aan een breed, diep en hoogwaardig assortiment aan bloemen en planten. Dat assortiment is op de exportklokken, FloraMondo en via klokvoorverkoop te vinden', aldus FloraHolland, terwijl de bloemistenklok in Naaldwijk al sinds de start in 2014 kampt met een te smal assortiment.

Digitaal alternatief

De mogelijkheden voor digitale en kleinschalige inkoop zijn bij de exportklokken, FloraMondo en klokvoorverkoop fors verbeterd', vindt FloraHolland. 'Daarmee hebben we voor de bloemistenklok een digitaal alternatief.' De digitalisering van de verkoop is onderdeel van de strategie van FloraHolland.

De bloemistenklok in Naaldwijk is drie jaar geleden in het leven geroepen toen FloraHolland de klokverkoop op de vestiging in Bleiswijk staakte. De laatste veildag in Naaldwijk is op 29 september.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer