Veldleeuwerik streeft intensievere samenwerking na

Binnen de systematiek van stichting Veldleeuwerik gaan telers en ketenpartners nog actiever samenwerken aan verduurzaming van teelt en voedselproductie.

Veldleeuwerik+streeft+intensievere+samenwerking+na
© EeDee Fotografie

De stichting maakt dit vandaag bekend tijdens het congres dat vanwege het vijftienjarig bestaan van Veldleeuwerik is gehouden in Zeewolde.

Directeur Hedwig Boerrigter vertelt dat telers en partners, zoals Heineken, Aviko, HAK, OCI Agro, Agrifirm en CZAV samen willen bijdragen aan maatschappelijk belangrijke thema's als klimaatverandering, water en biodiversiteit. Zij gaan zich hiervoor concreet richten op de indicatoren bodem, gewasbescherming en biodiversiteit.

Duurzaamheidsmaatregelen

Volgens Boerrigter toont vijftien jaar Veldleeuwerik aan dat de telers vooroplopen met het nemen van duurzaamheidsmaatregelen ten opzichte van de rest van de sector. 'Een Veldleeuwerik-teler is een duurzame ondernemer die werkt voor de lange termijn, die bewust overwogen keuzes maakt in open en diepgaande kennisuitwisseling met collega's en partners, en die niet bang is om van fouten te leren.'

De bottom-up duurzaamheidssystematiek van Veldleeuwerik werkt daarbij als een versneller, stelt de directeur. 'Veldleeuwerik-telers maken bovendien lagere kosten voor gewasbescherming en energie dan gemiddeld in de akkerbouwsector.'

Doelstellingen

De komende maanden zullen binnen Veldleeuwerik werkgroepjes van telers en partners voor de thema's bodem, bescherming en biodiversiteit concrete ambities formuleren. Hiermee ontstaat er een stip op de horizon waar telers en partners naartoe kunnen werken, aldus Boerrigter. De doelstellingen die voort komen uit deze ambities, gaat Veldleeuwerik monitoren en de voortgang hierop communiceren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer