Groen+licht+voor+graanonderzoek
Nieuws
© Nieuwe oogst

Groen licht voor graanonderzoek

Het bestuur van de Brancheorganisatie Akkerbouw heeft groen licht gegeven voor het opstarten van een onderzoeksprogramma voor granen.

De BO Akkerbouw financiert het onderzoek uit de reserves van de graanfondsen van het Productschap Akkerbouw. Het programma moet dit jaar nog van start gaan. Er is maximaal ongeveer 300.000 euro beschikbaar.

Vier thema's die verband houden met het rendement van de teelt en de emissie naar het milieu zullen aan bod komen. Het onderzoek kijkt onder andere naar de rasverschillen in gevoeligheid voor ziekten in relatie tot vermindering van de inzet van gewasbeschermingsmiddelen.

Een tweede thema is de ontwikkeling van een snelle methode voor kiemkrachtsbepaling aan zaaizaad van wintertarwe. Door gebruik te maken van gewasopnames met drones hoopt de sector het eiwitgehalte in brouwgerst beter te kunnen sturen. In samenwerking en afstemming met de maalindustrie wordt gekeken naar de bakwaarde van tarwe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer