Jarige+Case+IH+komt+met+speciale+Puma
Nieuws
© Eigen Foto

Jarige Case IH komt met speciale Puma

Case IH heeft voor haar 175ste verjaardag een jubileumversie van de Puma 175 CVX trekker gemaakt. De trekker komt in een beperkte oplage beschikbaar van slechts 175 stuks.

Hiermee viert Case IH het feit dat er 175 jaar verstreken zijn sinds de oprichting van het bedrijf, dat vandaag de dag is uitgegroeid tot Case IH Agriculture. Met deze jubileumeditie viert het bedrijf ook tien jaar van productie van de Puma-lijn, de in St. Valentin, Oostenrijk gebouwde, uit zeven modellen bestaande serie die een vermogensbereik van 150 tot 240 pk omspant.

De Puma 175 CVX Jubileumeditie onderscheidt zich door de Viper Stryker parelmoer-rode afwerking, overgenomen van het Case IH Autonomous Concept Vehicle (ACV). Ook is hij voorzien van stickers die verwijzen naar het 175-jarige bestaan. Wie een Puma 175 CVX bestelt, zal zonder bijkomende kosten een Limited Edition-versie ontvangen (zolang voorraad strekt).

Case IH

In 1842 richtte Jerome Increase Case zijn gelijknamige onderneming voor landbouwmachines op in de Amerikaanse stad Racine, Wisconsin, waar vandaag de dag nog steeds het wereldwijde hoofdkwartier van de Case IH landbouwonderneming is gevestigd.

In 1869 bouwde Case de eerste op stoom werkende trekker, ontworpen om stationaire werktuigen aan te drijven, en zeven jaar later de eerste zelfrijdende trekker-stoommachine. Stoommachines namen geleidelijk aan de plaats van paarden in voor het aandrijven van dorsmachines. In 1886 werd de JI Case Threshing Machine Company de grootste producent van stoommachines ter wereld.

In 1902 fuseerden vijf Amerikaanse landbouwmachineproducenten in de International Harvester Company. Case IH is geboren in 1985 met de aankoop door J I Case van de landbouwdivisie van International Harvester.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer