BIG+Challenge+op+bijna+1%2C2+miljoen+euro
Nieuws
© BIG Challenge

BIG Challenge op bijna 1,2 miljoen euro

Nederlandse boeren en betrokkenen uit aanverwante sectoren zamelden dit jaar al1.192.567 miljoen euro in voor BIG Challenge. Dinsdag op de Alpe d'Huez werd dat bedrag bekend gemaakt.

Vandaag 31 mei en donderdag 1 juni wordt de echte strijd gestreden. De deelnemers proberen dan op één dag tot zesmaal de Alpe d'Huez te beklimmen. De 230 deelnemers aan de actie BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, vormen al jaren één van de grootste deelnemersgroepen aan de Alpe d'Huez.

Indrukwekkende bijeenkomst

Het bedrag van bijna 1,2 miljoen euro werd bekend gemaakt tijdens een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst op dinsdag 30. Ffietsers, lopers, supporters en vrijwilligers kwamen op de top van de Franse berg Alpe d'Huez samen om hun dierbaren te gedenken.

Donderdag 1 juni loopt dit bedrag nog verder op. Elke beklimming levert namelijk ook nog het nodige op voor onderzoek naar kanker. Bovendien loopt de actieperiode nog tot eind september 2017.

Hart voor gezondheid

Door deel te nemen aan de Alpe d'HuZes willen Nederlandse agrariërs laten zien dat niet alleen de gezondheid en het welzijn van dieren hen aan het hart gaat, maar ook dat ze samen mee willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker.

Het is de negende keer dat boeren, leveranciers en andere dienstverleners en betrokkenen onder de noemer 'BIG Challenge' aan Alpe d' HuZes deelnemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  12° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer