BIG+Challenge+rijdt+bijna+1%2C1+miljoen+euro+bij+elkaar
Nieuws
© Big Challenge

BIG Challenge rijdt bijna 1,1 miljoen euro bij elkaar

BIG Challenge levert in 2016 bijna 10 procent van de opbrengst van Alpe d'HuZes. Het eindbedrag van deelnemers uit de agrarische sector bedroeg 1.094.043 euro, terwijl de totale opbrengst van de Alpe d'HuZes 11,1 miljoen euro uitkwam.

BIG Challenge startte in 2009 op initiatief van Johan Houweling, die werkzaam was in de periferie van de varkenshouderij. In de jaren daarna groeide het aantal deelnemers uit de agrarische sector. Inclusief 2016 komt de totale bijdrage van BIG Challenge uit op 6,4 miljoen euro.

Voor KWF Kankerbestrijding is BIG Challenge de op twee na grootste fondsenwerver. 'Een resultaat om trots op te zijn. Meedoen vraag veel in spanning, maar ook inspiratie en creativiteit van de deelnemers en de vrijwilligers', aldus BIG Challenge.

Farmers against cancer

De deelnemers aan de BIG Challenge waren tot nu toe vooral afkomstig uit de veehouderij of de periferie daarvan. In 2017 wil BIG Challenge opschalen en onder de noemer 'farmers against cancer' deelnemers trekken uit de hele agrarische sector.

In 2016 telde de BIG Challenge 240 deelnemers. Het streven is in 2017 met een nog grotere groep aan de start te verschijnen. Op 19 november organiseert BIG Challenge in Wageningen een informatiedag die geheel vrijblijvend is. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@bigchallenge.eu.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer