BIG+Challenge+super+mooie+ervaring
Nieuws
© AgriContent

BIG Challenge super mooie ervaring

Kalverhouder Bastiaan Mandersloot uit Renswoude fietste donderdag 2 juni de Alpe d'HuZes met BIG Challenge.'Het was een super mooie ervaring. Wat een mooi gevoel als je samen met je team over de finish komt.'

We droegen samen het finishbord met 1.058.162 euro erop. Dat is 10 procent van het totale bedrag dat Alpe d'HuZes donderdagavond bekend maakte.

Dat is toch super dat we dat als agrarische sector voor elkaar krijgen. We hoorden op onze camping al dat mensen tegen elkaar zeiden dat BIG Challenge veel geld op had gehaald. Geweldig!

Fietsen

's Morgens om half drie opgestaan. Nog wat eten en naar de start. Opstellen in de straten. Dat is al een prachtig gezicht; veel kaarsen en lichtjes. Het weer was goed om te fietsen. Niet te warm, boven op de berg was het zelf fris.

We hebben lekker op ons gemak gefietst. De tijden kon je volgen via de Alpe d'HuZes app. Mijn tijden waren zeer constant; rond 1 uur en 45 minuten.

Entertainmentpunt

Tussen bocht 3 en 4 stond het BIG Challenge entertainmentpunt. Mijn drie broers en een vriend stonden daar ook om iedereen aan te moedigen.

Echt geweldig: met een groot opblaasvarken, - kip en –koe, muziek, heerlijk gekookte eieren krijg je een boost voor het laatste stuk.

En dan kom je boven in het oppeppunt; dat was echt geweldig. Van top tot teen verzorgd. Ik had een lekke band; meteen met drie man de band verwisseld. Top! Ook onderweg

Gezamenlijke klim

Ik ben vijf keer omhoog gefietst. De zesde lukte niet meer: ik was nog snel naar beneden gefietst maar was net na 18 uur beneden. Gelukkig kon ik met een Fransman uit ons team met zijn auto naar boven.

De berg was niet afgesloten voor Frans verkeer en was ik nog op tijd voor de finish. Geweldig om als agrarische sector dit samen te mogen doen.

Met het kalverteam mochten wij de cheque de finish overdragen. Ik met onze mascotte het kalf Bart Jan. Wat een moment! Het publiek reageerde super enthousiast.

Cadeautje voor het leven

Dat is het! Ik hoop dat we volgend jaar weer met een kalverteam mee kunnen doen. Het is een virus waarmee je besmet raakt. Ik raad het iedereen aan. Dit is zo'n mooie vorm van sectorpromotie en veel geld voor KWF.

Daar moeten we mee verder gaan. Voor 2017 kun je je al aanmelden. Echt een cadeautje voor het leven!

Je kunt mij en BIG Challenge volgen op bigchallenge.eu, @basmantrans en mijn actiepagina.

Bastiaan Mandersloot

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer