'Ken je borsten' met citroenen en eieren

Het Alexander Monro ziekenhuis deelde op de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht eieren uit. Samen met legpluimveehoudster Marian Claessens kwam oncologisch chirurg Marjolein de Jong op het idee om voor de campagne 'Ken je borsten' eieren uit te delen.

%27Ken+je+borsten%27+met+citroenen+en+eieren
© Herbert Wiggerman

Het Alexander Monro in Bilthoven is hét enige gespecialiseerde ziekenhuis voor borstkanker, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek. Op de eerste beursdag, donderdag 2 februari, bemande Marian Claessens samen met andere legpluimveehoudsters de mmmEggie stand en ontmoette in de Alexander Monro stand Marjolein de Jong.

Campagne

In de campagne van het ziekenhuis staat een eierdoos gevuld met citroenen beeld voor de afwijkingen en veranderingen in borsten waar je als vrouw op moet letten. De Jong en Claessens kwamen samen op het idee, ter ondersteuning van de campagne 'Ken je borsten' doorzichtige eierdozen te vullen met roze gekookte eieren en het kaartje met de citroenen in de eierdoos te doen.

Dat kaartje is een leidraad voor vrouwen om mogelijke signalen van borstkanker te herkennen. 'Zij werkt aan een betere zorgsector, wij mmmEggies promoten gezonde eieren. Een ontzettend mooie combinatie. Veel bezoekers herkenden het roze van de ziekenhuisstand en van de mmmEggies en zagen de link van het gezonde ei voor een gezond lichaam', reageert Marian Claessens.

Sponsoring

Claessens – Jenniskens sponsorde 6.000 eieren en Egga Food uit Ospel sponsorde het koken, verven en verpakken. Op de Gezondheidsbeurs van 2 tot en met 5 februari in Utrecht waren de eieren een 'give away' in de stand van Alexander Monro. Maar liefst 1.000 six pack doosjes werden uitgedeeld met een knipoog naar het mooie gezonde Nederlandse product dat rijk is aan voedingseigenschappen.

Marjolein de Jong: 'Wij zijn buitengewoon dankbaar voor deze bijdragen en mooi om met elkaar de campagne zo vorm te kunnen geven en samen de passie te delen.' Het komende jaar trekt het Alexander Monro Ziekenhuis door het land met deze campagne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer