BIG+Challenge+trapt+editie+2017+af
Nieuws
© Jannemieke Termeer

BIG Challenge trapt editie 2017 af

BIG Challenge doet op 31 mei en 1 juni 2017 met 160 deelnemer verdeeld over 18 teams met fietsers, runners en wandelaars mee aan de Alpe d'HuZes. De aftrap van het nieuwe seizoen was 19 november bij de Universiteit van Wageningen.

Voorzitter Toine van Toor hield een inspirerend verhaal over meedoen met BIG Challenge en het bedwingen van de Alpe d'Hues. 'Opgeven is geen optie, dat kan een kankerpatiënt ook niet. Meedoen is een ervaring voor het leven; geef jezelf dat cadeau voor de rest van je leven.'

Familieleden raadde hij dan ook aan om vooral mee te gaan. 'Wat je daar met elkaar meemaakt, is niet uit te leggen en in woorden te vatten', zegt Van Toor.

Doel 2017

Herman Houweling startte met BIG Challenge in 2009. In 8 jaar haalde de agrarische sector al 6.471.455 euro bij elkaar voor onderzoek naar kanker. BIG Challenge is daarmee de tweede grootste fondsenwerver van KWF.

De doelstelling van BIG Challenge is allereerst veel geld ophalen voor KWF, en daarnaast de trots en saamhorigheid in de agrarische sector vergroten, de maatschappelijke betrokkenheid tonen en de agrarische sector bij een breed publiek promoten.

Informatiemarkt

De informatiemarkt was 19 november opgebouwd uit de 21 bochten van de Alpe d'Huez. Langs de route kraampjes met informatie over onder andere de accommodatie, materialen, vrijwilligerswerk, sponsorwerving.

Bedrijven kunnen meedoen aan BIG Challenge als bedrijventeam. De basisteams bestaan uit mensen die affiniteit hebben met de agrarische sector. Van elke deelnemer wordt een inbreng van 5.000 euro sponsorgeld verwacht.

'Dat lijkt veel', zegt BIG Challenge-voorzitter Van Toor, 'maar gemiddeld hebben de BIG Challenge deelnemers over de afgelopen jaren ruim 6.100 euro per deelnemer ingezameld.'

Streven is dit jaar een sponsorbedrag van 1.000.000 euro binnen te halen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer