Gerbrand+van+Burgsteden+nieuwe+hoofdinspecteur+CRV
Nieuws
© Eigen Foto

Gerbrand van Burgsteden nieuwe hoofdinspecteur CRV

Gerbrand van Burgsteden (42) start op 1 juli als hoofd Stamboek en Registratie. Hij volgt Arie Hamoen op, die eind augustus met pensioen gaat. Daarmee start Van Burgsteden op een bijzondere dag: 1 juli is namelijk de tweede dag van de NRM.

Van Burgsteden begon zijn loopbaan bij CRV als productmedewerker stamboek en exterieur, waar hij na zijn studie Veefokkerij in Wageningen drie jaar werkte.

Daarna is hij werkzaam geweest voor Alta Genetics en Hendrix-UTD en op dit moment is hij projectleider innovatie & business development bij Qlip.

Hoofdinspecteur

Als hoofd stamboek en registratie gaat Van Burgsteden leiding geven aan het team van inspecteurs en vervult hij de rol van hoofdinspecteur.

Zijn ervaringen op het ouderlijk melkveebedrijf in Oosterwolde (Fr) en bij het veebeoordelen komen hem daarbij zeker van pas.

Zijn opleiding en ervaring in de internationale veeverbetering zijn belangrijke speerpunten bij het onderhouden van internationale contacten bij de Europese stamboeken, de wereldfederatie van holsteinstamboeken en het International Committee for Animal Recording.

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer